Vad är egentligen naturligt?

Jag tror att 2010-talets mest missförstådda och missbrukade ord är yttrandefrihet. Därefter kommer nog ordet naturlig. 
 
"Kvinnor ska vara naturligt vackra, män gillar naturlig skönhet"
 
"Det är inte naturligt att människor från olika världsdelar lever ihop, därför fungerar det inte"
 
"Homosexualitet är onaturligt"
 
"Naturen har skapat två kön, det är därför onaturligt att byta kön eller att vara queergender"
 
"Det är naturligt för flickor att leka med dockor och för pojkar att leka våldslekar"
 
"Det är inte naturligt att ha två mammor"
 
Ja, listan kan göras lång. Låt oss undersöka detta ord och fråga oss vad det egentligen innebär.
 
Vad menas med "naturlig skönhet" till exempel? Vad menar männen när de efterfrågar detta? Svaret brukar vara en diskret sminkning, långt (huvud)hår färgat i en "naturlig" ton (dvs typ honungsblond eller hasselnötsbrun, men inte tex lila eller blå), ett vackert leende och (om kroppen tillhör en vit kvinna) en lätt solbränna (som får vara skapad genom brun utan sol, bara det ser "naturligt" ut). Gärna lite lagom fräscht vältränad också. Och såklart rakade ben och armhålor.
   En av Wiktionarys definitioner är att naturligt är något "som skapats eller kan skapas av naturen, utan hjälp av människan". Motsatser som anges är artificiell och konstgjord. Ooops, där rök visst sminket! Och hårfärgen. Och den eventuella tandställning som rätade ut tänderna i tonåren. Och alla krämer. Och rakhyvlar.
   En naturlig kvinnokropp har i de allra flesta fall hår på benen, i armhålorna och i ljumskarna. Vissa har även hår på bröstvårtorna, på överläppen och på hakan. Jag har några svarta strån under naveln. Naturlig skönhet borde således vara hårig skönhet, utan några som helst skönhetsprodukter.
 
Naturen har skapat homosexualitet, hos människor och hos andra djur. Det finns inga avvikelser, allt är naturligt. Alla sexualiteter, alla könsidentiteter, alla funktionsvariationer är skapade av naturen. Kalla det mutation om ni vill. Vi är homo sapiens sapiens tack vare mutation.
 
Naturen har skapat pojkar som vill leka med dockor och flickor som tycker om att slåss. Att ha byxor är lika onaturligt för en pojke som att ha klänning, för människan har skapat såväl kläderna som klädnormerna. Naturen har även skapat fysiska kroppar med ett visst könsorgan, som besitter en hjärna med en annan könsuppfattning än det könsorganet. Människan må ha skapat könskorrigerande kirurgi men naturen skapade behovet. Precis som att naturen har skapat andra fysiska företeelser som kräver kirurgi. Att operera bort en tumör och rekonstruera ett inre organ är således inte mer naturligt än att operera bort en penis och konstruera en vagina.
 
Naturen har skapat människor som ser olika ut. Gränser mellan länder har människan skapat. Således borde landsgränser vara mer onaturligt än att människor som ser olika ut lever tillsammans.
 
Låt oss dra ordets betydelse ett steg till. Det som iskapats av naturen, utan hjälp från människan, är naturligt. Men människan är ju skapad av naturen. Då är väl människans produkter egentligen bara en förlängning av något som naturen har skapat? Naturen skapade människan, människan skapade frukostflingan. Alltså skapade naturen frukostflingan (inte bara dess råvaror utan även den färdiga produkten). Människan ÄR ju natur! Jag gissar att vi alla är överens om att honung är en naturlig produkt. Skapad av bin. Varför skulle då något som skapats av ett annat djur, tex en bil skapad av en människa, vara onaturlig? All materia kommer ju ursprungligen från naturen. Om materia manipuleras av människan borde de således fortfarande vara naturliga.
 
Naturen har skapat människan och människan har skapat insemination. Således har naturen skapat insemination. Naturen har även skapat homosexuella kvinnor. Slå ihop dessa två och du får en familj med två mammor! Helt naturligt!
 
Allt är naturligt. Därför fungerar tyvärr inte heller motargument som "Homosexualitet påträffas i X arter. Homofobi påträffas bara i en. Vilken företeelse är då egentligen onaturlig?". Jag anser att ingen av företeelserna är onaturliga, ty allt som förekommer är naturligt bara genom att existera. Även fördomar.
 
Jag skulle även vilja beröra begreppet "övernaturlig". Egentligen skulle det behöva ett helt eget blogginlägg, men låt mig för stunden bara snudda vid det. Jag tror inte att någonting står över naturen, det betyder att sådant som anses "övernaturligt" egentligen också är naturligt.
 
För att dra det hela ett sista steg: Vi är alla stjärnstoft! Våra kroppar är komplexa kosmiska produkter av samma materia och samma processer som stjärnor och planeter omkring oss. Byggstenar från en och samma kärna i ett ständigt expanderande universum. Vår blotta existens är jättemärklig. Liv är jättemärkligt och medvetande är ännu märkligare, så ingenting kan enligt mig egentligen vara konstigt i relation till universums och vår egen blotta existens. Allt är ett mirakel. Och samtidigt helt naturligt.
 
Naturen är allt som finns och allt som finns är natur. Ingenting är således onaturligt. Saker och ting kan däremot vara mer eller mindre vanligt, men en sällsynt blomma är ju inte mindre naturlig än en vanligt förekommande blomma.Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0