VARFÖR?

Okej, det är väl ingen nyhet att kvinnors kroppar dagligen objektifieras och sexualiseras. Det är väl ingen nyhet att kvinnors kroppar gärna porträtteras för att behaga män. Det är väl ingen nyhet att ett nej inte nödvändigtvis är ett nej, eftersom kvinnor inte anses äga sina egna kroppar fullt ut. Ändå upphör jag inte att chockeras. Jag vägrar bli avtrubbad! Jag vägrar!
 
Under invigningen till OS greps en grupp människor som höll regnbågsflaggor i sina händer på ett torg i Moskva. Denna "sexuella propaganda" anses nämligen oerhört ohälsosam för barn, de får en skadlig skev bild av sexualitet om de ser regnbågsrandiga flaggor. Samtidigt har bilderna nedan lagts ut till allmän beskådan som en presentation av de ryska kvinnliga idrottarna. De är ishockeyspelare, skridskoåkare, skidåkare och curlare. "The best campaign for our team in Sochi" presenteras denna porrfotografering som. Vad är det egentligen som är ohälsosam sexuell propaganda som ger en skadlig bild av sexualitet?
 
 
Varför kan kvinnor inte bara få vara idrottare? Varför kan våra kroppar inte bara få vara fysiska verktyg i en sport? Varför måste de alltid också vara sexuella objekt? Varför varför varför???
 
Och vad händer om kvinnor vägrar gå med på att framställas på detta sätt? Vad händer om idrottskvinnor bara är idrottare som presterar väl i sin sport? Vad händer om kvinnor inte ställer upp på att parallellt med idrotten framhäva sin sexuella tillgänglighet för män? Jo, det fick vi se prov på förra året när svenska damlandslaget i fotboll gick till semifinal i EM. Då haglar hatet från män som provoceras av att kvinnor levererar på traditionellt "manliga" områden utan att samtidigt framhäva sin traditionella "kvinnlighet".
 
På Twitter skrevs bland annat följande saker (citerat rakt av):

Snart dags för alla fula kossor som ska ut på åkern och sparka lite boll. #damfotboll
 
Damlandslaget...Lesbiska horor är vad ni är
 
"Damer" ska inte spela fotboll. Ser ju ut som män. #lesbiska hela bunten
 
Varför utsätter man sig för att titta på 22 flator som leker fotbollsspelare...... Va i.....
 
Ni våldför er på Gamla Ullevi, era flator!
 
HAHAHAHAHAHAHAHAH dom sjunger EM-GULD HAHAHAHAHAHAHAHAH jävla flator håll flabben på er
 
 
Jag förstår inte. Varför kan kvinnor inte få utöva sport utan att samtidigt vara runkobjekt? VARFÖR?
Oskar
2014-02-09 @ 13:38:08
URL: http://www.vakentimmar.com

Fy fan. Och sen alla hemska twitterkommentarer också. Usch.

Svar: Ja, det är fruktansvärt!
Emma




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0